top of page

Geocaching for barnefamilier!

Velkommen til geocaching med poster ved Eriksrudtjernet i Vestre Toten i gamle Ihle skolekrets. Vannet blir også kalt for Nordtjernet og er en av seks småvann som ligger inntil hverandre i dette området.

Fun facts:

På slutten av 1800- tallet ble det brutt is fra Eriksrudtjernet til Alms Brenneri. Sammen med selve geocachene har vi hengt opp poster som passer for barnefamilier. Postene handler om natur og skaperverk. Disse henger ute rundt om kring ved Eriksrudtjernet.

Hvordan? Last ned geocachappen. Den finner du på https://www.geocaching.com eller mobilens appbutikk og bli med. Du trenger bare gratisversonen for å delta på dette. Reis til Eriksrudtjernet og begynn og lete etter geocacher/ poster ved å følge appen. Start ved posten Eriksrud#1, denne cachen/posten er ved parkeringsplassen. Der cachene ligger, finner dere også postene. Cachene kan være en fuglekasse, en liten svart sylinder eller en grønn boks.

Det er til sammen 7 poster+ en bonuspost. Bonusposten finner dere ved å ta bilde av bokstaven dere finner på de ulike postene og sette de sammen til et ord. (Ta et bilde av bokstavene. Ikke ta med lappen med bokstaven fra posten.)

Tips: BONUSPOSTEN LIGGER VED TJERNET, PÅ VEI TILBAKE TIL PARKERINGEN FRA SISTE POST. HOLD TIL VENSTRE! På bonusposten finner dere et passord. Send passordet til gh995@kirken.no. Skriv ned navn og adresse på barna som deltok, så får dere en premie i posten

Ta med: Flaske med vann, sitteunderlag, kniv og niste.

Dette er ikke noen lang tur, men beregne 2- 2,5 timer så rekker dere å spise matpakka, kose dere sammen og gjøre oppgavene på postene. Det er fint å avslutte med matpakka på bonusposten.


Dere må gjerne åpne geocachene og skrive dere inn i loggboka som ligger der. Det ligger også noen små ting som man kan bytte med noe du har med deg. Dette er «geocachskikk» og er frivillig.

Tenk på smittevern: Gå i små grupper, ta minst mulig på postene (Dere trenger ikke ta på postene som hører til dette opplegget) og nyt en fin dag i skogen og ved tjernet. GOD TUR!

Hilsen Gunnhild, kateket Ås og Eina & Åsmund, menighetspedagog Raufoss

111 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page